Lasten ja nuorten tuntien sisällöt

Baletti

Tunti on tarkoitettu 7-10 v. lapsille. Balettitunneilla tutustumme baletin maailmaan ja tankotyöskentelyyn. Harjoittelemme baletin perusliikkeitä ja rytmiikkaa sekä työstämme vartalon asentoa ja aukikiertoa. Teemme vuoden aikana pieniä tansseja ja kausi huipentuu kevätesitykseen. Tunneilla edetään ryhmän valmiuksien mukaan.

 

Dance nuoret

 

Tunti on tarkoitettu 11 – 15 v. nuorille aloittelijoista kokeneisiin tanssijoihin. Hauska ja vauhdikasta tunti, joka sopii kaikille. Tunnilla tanssitaan erilaisia tanssityylejä mm. hiphop, show, lattarit & afro. Tanssitunnin rakenne: lämmittely, tanssia suoraan musiikkiin ja tunnin päätteeksi pitkin kautta rakennettavaa koreografiaa. Tunnilla tanssitaan paljain jaloin tai tanssiin sopivilla sisäkengillä.

 

Discodance

Tunnit on tarkoitettu 5 – 16 v. lapsille ja nuorille.  Tunnilla rakennetaan tanssisarjoja hittibiiseihin. Tanssitunnin rakenne: lämmittely (sisältää tekniikkaa), liikkuva osio ja koreografia. Hauskaa, rentoa liikuntaa, jossa tyyli on vapaa. Nauti musiikista ja tanssi itsesi liikkeelle.

 

Nykytanssi

Tunti on tarkoitettu 9-13 -vuotiaille nuorille. Nykytanssi on taidetanssimuoto, jonka tunneilla opitaan kehonhallintaa, tanssi-ilmaisua ja tanssitekniikkaa. Tunti alkaa tanssillisella ja vauhdikkaalla lämmittelyllä, jota seuraa lihaskunto- ja venyttelyosio sekä erilaiset tekniikkaharjoitukset. Lattian poikki treenataan pieniä liikkuvia tanssisarjoja ja lopuksi työstetään koreografiaa. Tunnilla ollaan paljain jaloin ja vaatteissa, joissa on helppo liikkua.

 

Satubaletti

 

Tunti on tarkoitettu 5-6-vuotiaille lapsille. Opetellaan baletin alkeita. Tunnin rakenne: lämmittely ja alkuleikit, baletti ja rauhoittuminen. Tunnille mukaan paljaat jalat tai tossut ja jumppa-asu.

 

Showdance

 

Tunti on tarkoitettu 8 – 13 v. nuorille.  Showtanssi voi olla mitä vain tanssityyliä perinteisistä musikaali- ja teatteritansseista jazztanssiin ja latinalaisiin tansseihin unohtamatta päivän uusimpia trendejä. Uudet tanssisarjat alkavat aina kauden alussa. Tanssitunnin rakenne: lämmittely (sisältää tekniikkaa), liikkuva osio ja koreografia. Tunnille paljaat jalat tai tanssiin sopivat sisäkengät.

 

 

Temppis

 

Tunnit on tarkoitettu 3-6 -vuotiaille lapsille. tunneilla harjoitetaan motorisia perustaitoja: erilaisia liikkumistaitoja, tasapainotaitoja ja välineiden käsittelyä vauhdikkaiden ja monipuolisten ratojen muodossa. Samalla opitaan ohjeiden kuuntelua, muiden huomioon ottamista ja ryhmässä toimimista. Temppis tunnin rakenne: alkupiiri, lämmittelyleikit, tunnin aihe, temppurata, loppupiiri.

 

Temppuilu

 

Tunti on tarkoitettu 6-7 -vuotiaille lapsille. Temppuilutunti on jatkoa temppikselle; tunneilla kehitellään liikkeitä eteenpäin ja yhdistellään niitä sarjoiksi. Tunneilla harjoitetaan motorisia perustaitoja: erilaisia liikkumistaitoja, tasapainotaitoja ja välineiden käsittelyä vauhdikkaiden ja monipuolisten ratojen muodossa.