TAPANILAN ERÄ RY.

Kehonhuoltotuntien sisällöt

Kehonhuolto

Kehonhuolto on tunti kaikille, jotka haluavat lisätä oman kehon liikkuvuutta. Hyvä liikkuvuus mahdollistaa laajat liikeradat. Tunti alkaa lämmittelyllä jonka jälkeen venytellään dynaamisesti ja staattisesti.

 

Äijävenyttely

Äijävenyttely sopii kaikille äijille, jotka haluavat parantaa oman kehon liikkuvuutta. Hyvä liikkuvuus mahdollistaa laajat liikeradat. Koko kehon lämmittelyn jälkeen venytellään dynaamisesti ja staattisesti.

 

Tai-ji

Tai-ji on terveyttä edistävää liikuntaa jossa pyritään käyttämään kehoa kokonaisvaltaisesti ja liikkeen avulla rentouttamaan keho ja mieli. Harjoitus aloitetaan pehmeillä ja hitailla liikkeillä, jotka sopivat kaikille. Pidemmälle edenneille opetetaan myös nopeita sarjoja, pariharjoituksia ja itsepuolustussovellutuksia.

 

Pilates

Pilates on kehonhallintaa, jonka avulla lisätään voimaa ja kestävyyttä kehoon. Pilates tunnilla keskitytään keskivartalon hallintaan ja kehon syvien lihasten vahvistamiseen. Tunnilla voidaan käyttää välineitä, esimerkiksi vastusnauhoja, palloja ja pilatesrenkaita. Pilatesmenetelmän kuusi periaatetta ovat: hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus.

 

Mindfulness

Mindfulness-kurssilla tutustutaan mindfulnesiin eli tietoisen, hyväksyvän läsnäolon taitoon.  Tunneilla tehdään lyhyitä harjoitteita, joita jokainen voi tehdä myös kotona. Tapaamisissa tutustutaan teoriaan, tehdään yhdessä läsnäoloharjoitteita, keskustellaan ja pohditaan välillä yksin, pienissä ryhmissä tai yhdessä. Kurssin tavoitteena on antaa eväitä itsenäiseen tietoisen läsnäolon harjoittamiseen.

 

Joogatuntien sisällöt

Iyengarjooga

Iyengarjoogassa keskitytään tekemään asanat tarkasti siten että ne ovat anatomisesti oikein linjattuja ja nivelet eivät kuormitu. Tunneilla käytetään apuvälineitä (mm. vöitä ja palikoita), niin että kaikki pystyvät tekemään harjoituksia oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Tuntien selkeä ja harkittu rakenne auttaa ymmärtämään omaa kehoaan aiempaa syvällisemmin sekä löytämään uusia piirteitä itsestään.

 

Äijäjooga

Äijäjoogassa joogataan rennosti äijämeiningillä. Mitä jäykempi äijä sitä paremmin tunti sopii juuri sinulle. Tunnilla jokainen venyy omaan tahtiin. Jooga tuo notkeutta niveliin ja rentouttaa mieltä. Ota mukaan avoin mieli ja rennot vaatteet. Loppurentoutuksessa on lupa kuorsata.

 

Yoga Flex

Yoga Flex harjoittelulla lisäät liikkuvuutta ja kehosi hyvää oloa. Liikkuvuusliikkeiden alkuasennot ovat helppoja ja joogasta tuttuja.  Yoga Flex harjoitukset vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Rentouttava tunti sopii kaikille ja on hyvä ponnahduslauta myös Joogaflow-tunnille.

 

Joogaflow

Joogaflow on hidastempoinen tunti, joka avaa sekä vahvistaa kehoa. Tunti kehittää tasapainoa, notkeuttaa niveliä ja rentouttaa kehoa sekä mieltä. Joogaflow sisältää vaikutteita tai-jistä, joogasta ja pilateksesta. Tunnilla tehdään liikkeitä omaan tahtiin, kehoa kuunnellen. Tunti päättyy rentoutukseen.

 

Yin-jooga

Yinjooga perustuu pitkäkestoisiin venytyksiin (3-5min.) hengittämällä tietoisesti oman hengitysrytmin mukaan. Asennot eli asanat muokkautuvat ohjaajan avulla henkilökohtaisen kehonrakenteen ja tarpeiden mukaan jokaiselle sopivaksi, jotta kohdealueeseen saadaan tuntuma venytyksestä. Äärivenytystä ei haeta, vaan asentoa, jossa voi rentoutuen olla pidempään. Harjoitus kohdentuu sidekudokseen jota stimuloimalla se saadaan vahvistumaan ja suojaamaan kehoa ja palautumaan rasituksesta. Harjoitus on meditatiivinen, samalla harjoitellaan hyväksyvää läsnäoloa.

 

Rentouttava ja palauttava jooga

Tunti sopii kaikille. Restoratiivinen jooga on palauttavaa, tasapainottavaa ja avaavaa. Asanoissa käytetään apuvälineitä ja niissä viivytään pitkään, jolloin saadaan sekä keho että mieli rauhoittumaan.

 

Jumppatuntien sisällöt

Kiinteytys 1

Tunti sopii kaikille. Tunnin rakenne: aerobinen lämmittelyosuus, lihaskunto ja venyttely. Lämmittelyn aerobinen osuus kestää noin 30 min ja sisältää helppoa ja tehokasta askellusta. Lihaskunto-osuudessa käytetään oman kehon painoa, kuminauhoja tai keppejä.

 

Kiinteytys 2

Tunnin rakenne: aerobinen lämmittelyosuus, lihaskunto & venyttely. Lämmittelyn aerobinen osuus kestää noin 30 min ja siinä tehdään askelsarjaa.  Lihaskunto-osuudessa käytetään oman kehon painoa, kuminauhoja tai keppejä. Tunti kehittää koordinaatiokykyä, aerobista- ja lihaskestävyyttä.

 

Body

Tunnin rakenne: reipas lämmittely (15-20 min), lihaskunto ja venyttely. Lihaskunto-osuudessa käytetään käsipainoja ja voimatankoja.  ihaskuntoa vahvistetaan pitkillä toistoilla ja pienillä painoilla. Tunti parantaa aerobista- ja lihaskestävyyttä eikä sisällä vaikeita askelsarjoja.

 

 

Kahvakuula

Tunti on monipuolinen, toiminnallinen lihaskuntotunti joka sopii kaikille. Tällä tunnilla voit haastaa itsesi isommilla kuulilla mutta myös aloittaa kahvakuulaharjoittelun valitsemalla kevyemmän kuulan. Tunnilla käytetään 4 kg-24 kg kuulia oman kuntotason mukaan.

 

Kevennetty kiinteytys

Tunti sopii kaikille. Tunnin rakenne: aerobinen lämmittelyosuus, lihaskunto ja venyttely. Lämmittelyn aerobinen osuus kestää noin 30 min ja sisältää helppoa askellusta. Lihaskunto-osuudessa käytetään oman kehon painoa, kuminauhoja tai keppejä ja tehdään lyhyitä toistomääriä.

Power step

Tehokas ja yksinkertainen steptunti, jossa syke ja lihaskunto vuorottelevat. Tunnilla käytetään voimatankoja, pump-tankoja ja käsipainoja tehostamaan lihaskuntoharjoittelua. Musiikin tempo ja musiikki tsemppaa jaksamaan ja jaksamaan! Tunti on vauhdikas.

 

Pump

Tehokas levypainotunti sopii kaikille jotka haluavat kehittää lihaskestävyyttä. Tunnilla harjoitetaan koko kehoa hyvän musiikin tahdissa. Tunnilla käytetään tankoja, levypainoja ja käsipainoja. Tunti sopii naisille ja miehille.

 

Intervallibody

Intervallitunti, jossa lihaskunto-osuudet ja sykkeennostot vuorottelevat. Tunnilla käytetään isoja painoja (tangot ja käsipainot) ja omaa kehoa. Tunnin rakenne: Lämmittely 10 min, lihaskuntopatterit (lyhyet toistomäärät) ja sykkeenosto vuorotellen, venyttely.

 

 

Hiit+core

Hiit tulee sanoista high-intensity-interval-training eli korkeatehoinen intervalliharjoitus. Tunti sisältää lyhyitä (noin 20-40 sekunnin) työosuuksia ja niitä seuraavat palautukset. Core-osuudessa vahvistetaan monipuolisesti vatsa-ja selkälihaksia oman kehon painolla sekä välineillä.

 

Summer Party

Helppoa ja tehokasta liikuntaa kesähittien soidessa. Tunnilla vuorottelevat lihaskunto-osuudet ja liikkuvat osuudet. Lihaskuntoa tehdään oman kehon painolla sekä esimerkiksi käsipainoilla ja voimatangoilla.

 

Strong by ZUMBA

Strong by ZUMBA on nopeatempoinen treeni, jossa musiikki motivoi tsemppaamaan liikkeet läpi tehokkaasti. Jokaisella tunnilla musiikki ja liikkeet yhdistyvät tavalla, mikä ohjaa sinut ylittämään omat tavoitteet nopeammin. Tunnilla hyödynnät omaa kehonpainoa ja parannat lihaskestävyyttä.

 

Sisäpyöräily- ja kiertoharjoittelutuntien sisällöt   

Äijätreeni

Kiertoharjoittelutunti kaikille äijille, jotka haluavat parantaa lihaskestävyyttä. Tunnin rakenne: lämmittely, monipuolinen kiertoharjoitteluosuus ja venyttely. Kokonaisvaltaista treeniä, jossa itse määräät harjoittelutahdin ja käytettävät painot.

 

Äijätunti

Tunti sopii kaikille äijille. Tunnin aluksi otetaan hiki pintaan askeltaen, juosten ja hyppien. Lihaskunto-osuudessa vahvistetaan lihaksia käsipainoilla, voimatangoilla, levypainotangoilla tai jättipalloilla.

 

Kiertoharjoittelu

Tunti sopii kaikille. Tunnilla käytetään hydraulisen vastuksen laitteita sekä vapaita painoja. Jokaisella suorituspaikalla tehdään liikettä minuutin ajan. Kokonaisvaltaista treeniä, jossa itse määräät harjoittelutahdin ja käytettävät painot.

 

Myride

Tunti sopii kaikille pyöräilystä kiinnostuneille. Monipuolinen intervallitunti jossa poljetaan upeissa maisemissa jotka on kuvattu ympäri maailmaa. Tunnin rakenne: lämmittely 10 min, harjoitusosuus 30 min, jäähdyttely ja venyttely. Mukaan tarvitset juomapullon, hikipyyhkeen ja kovapohjaiset kengät.

 

Sisäpyöräily perus

Tunti sopii kaikille. Tunnin alussa käydään läpi pyörän säädöt ja polkutekniikka. Tunnin rakenne: alkulämpö n. 10 min, harjoitusosuus 30 min, jäähdyttely ja venyttely. Jokainen voi säädellä treeniä oman kuntonsa mukaan lisäämällä tai keventämällä vastusta. Mukaan juomapullo, hikipyyhe ja kovapohjaiset kengät.

 

Sisäpyöräily sport

Tunti sopii hyväkuntoisille.  Tunnin rakenne: alkulämmittely 10 min, treeniosuus 30 min, jäähdyttely ja venyttely. Tunnin sisältönä voi olla intervalli, cardio tai mäkitreeni. Mukaan juomapullo, hikipyyhe ja kovapohjaiset sisäjalkineet.

 

Sisäpyöräily teema

Teematunti jota vauhdittavat erilaiset musiikkityylit.  Tunnin rakenne: alkulämmittely 10 min, treeniosuus 30 min, jäähdyttely ja venyttely. Tunnin teemana voi olla intervalli, mäki tai cardiotreeni. Tunnin aiheena voi olla myös karaoke – treenaa ja laula. Mukaan hikipyyhe, juomapullo ja kovapohjaiset kengät.

 

Summer spinning

Tule fiilistelemään ja polkemaan hyvän kesämusiikin parissa. Mukaan hikipyyhe, juomapullo ja kovapohjaiset kengät.

 

Tanssillisten tuntien sisällöt     

Afro

Afro on afrikkalaiseen tanssiperinteeseen pohjautuvaa tanssia. Afrotanssi on energistä, tehokasta ja hauskaa. Niska- ja hartiaseudun lihakset ja lantio saavat liikettä – liikkuvuus lisääntyy.

Afrotanssi on myös loistavaa luustoliikuntaa; hypyt ja tömistelyt vahvistavat tehokkaasti luustoa. Tunnin rakenne: lämmittely, jossa käydään koko keho läpi, tanssikoreografiaosuus ja venyttely.

 

Aikuisten baletti

Aikuisten balettitunnilla opetellaan ja harjoitellaan baletin perusliikkeitä ja tutustutaan klassisen baletin traditioon. Pyrkimyksenä on kehittää kehonhallintaa sekä liikkeen esteettisyyttä ja ilmaisua. Opetus etenee tavoitteellisesti ryhmän tason mukaan. Varusteiksi riittävät pehmeät balettitossut tai sukat ja joustava tanssiasu. Ei vaadi aikaisempaa balettitaustaa.

 

Dance

Dancetunti on täynnä erilaisia tansseja. Tunneilla tulevat tutuiksi lattarit, hip hop, afro, disco, jazz, rock, broadway ja itämainen tanssi. Helpot tanssiaskeleet ja mukaansatempaava musiikki saa jokaisen nauttimaan tehokkaasta tunnista ja iloisesta tunnelmasta. Kantavana ajatuksena on liikunnan ilo ja liikkeiden helppous.

 

Zumba

Tanssitunti joka on täynnä erilaisia tanssityylejä, pääasiassa latinalaisia tansseja. Helpot askeleet ja mukaansatempaava musiikki saa jokaisen nauttimaan tunnista ja iloisesta sekä energisestä tunnelmasta.