KEHONHUOLTOTUNNIT:

PILATES

Tunti sopii kaikille kehonhuollosta kiinnostuneille. Pilates on kehonhallintaa, jonka avulla lisätään voimaa ja kestävyyttä vartaloon. Pilates keskittyy keskivartalon hallintaan ja kehon syvien lihasten vahvistamiseen. Pilatesmenetelmän kuusi periaatetta ovat: hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus.

KEHONHUOLTO

Tunti sopii kaikille kehonhuollosta kiinnostuneille. Hyvä liikkuvuus mahdollistaa laajat liikeradat. Tunnin rakenne: alkulämmittely (kesto noin 10 min), jonka jälkeen siirrytään tekemään sekä dynaamisia että staattisia venytyksiä.

ASAHI

Tunti sopii kaikille kehonhuollosta kiinnostuneille. Asahi on monitasoinen terveysliikuntajärjestelmä, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeissä koko keho avataan systemaattisesti niskoista nilkkoihin. Asahissa tehtävät liikkeet ovat yksinkertaisia, rauhallisia, pehmeitä ja ne tehdään hengityksen tahdissa.

JOOGA

Tunti sopii kaikille kehonhuollosta kiinnostuneille. Tunti etenee rauhallisesti ja jokainen suorittaa harjoituksia omaa kehoaan kuunnellen. Yksinkertaiset ja tehokkaat joogaharjoitukset lisäävät ja ylläpitävät liikkuvuutta, tasapainoa ja lihaskuntoa.

YOGAFLEX

Yoga Flex harjoittelulla lisäät liikkuvuuttaja kehosi hyvää oloa. Liikkuvuusliikkeiden alkuasennot ovat helppoja ja joogasta tuttuja. Yoga Flex harjoitukset vaihtuvat vuodenaikojen mukaan. Rentouttava tunti sopii kaikille.

TANSSILLISET TUNNIT:

BAILATINO

Tunti sopii kaikille tanssin ystäville eikä vaadi aikaisempaa kokemusta. Tunnilla tanssitaan lavatansseja, lattareita ja vakiotansseja. Tällä tunnilla askeleleet muuttuvat tanssiksi, tule mukaan!

SENIORITANSSIMIX

Senioritanssi on seniori-ikäisten kansainvälinen, ohjattu tanssimuoto. Senioritansseja on useita satoja, joiden vaikeusaste vaihtelee helposta hyvinkin vaativaan suoritukseen. Olennaista senioritanssissa on musiikki. Jokaisella tunnilla on oma musiikkinsa, joka voi perustua kansantansseihin, mutta myös valssiin, sambaan tai rumbaan jne. Senioritansseja tanssitaan yleensä yhteisessä piirissä, joten kukin saa parin tanssin kuluessa. Jokainen tanssi koostuu kohtalaisen lyhyistä askelsarjoista, jotka toistuvat saman musiikin aikana useaan kertaan. Useimmissa tansseissa vaihdetaan paria, joten saman tanssin kuluessa saattavat kaikki ehtiä tanssimaan keskenään. Lisäksi tunnilla tanssitaan lattareita ja lavista.

LIHASKUNTOA JA KESTÄVYYTTÄ:

KUNTOJUMPPA

Tunti sopii kaikille. Tunnin rakenne: alkulämmittely, aerobinen/liikkuva osuus, lihaskunto ja venyttely. Alkuverryttely ja aerobinen osuus kestää noin 30 min. Liikkeet ovat helppoja, eikä tunnilla ole pitkiä askelsarjoja. Lihaskunto-osuudessa käydään monipuolisesti läpi eri lihasryhmät ja tunti päättyy venyttelyyn. Tunnilla voidaan käyttää keppejä, kuminauhoja ja pieniä painoja.

LIHASKUNTOTUNTI

Tunnin rakenne: alkulämmittely, aerobinen/liikkuva osuus, lihaskunto ja venyttely. Lämmittely ja liikkuva osuus kestää 15-20 min., eikä sisällä askelsarjoja. Lihaskunto-osuudessa lihaksia vahvistetaan käsipainoilla ja voimatangoilla. Painot jokainen valitsee oman kuntonsa mukaan. Tämä tunti parantaa lihasvoimaa.

KAHVAKUULA

Tunti on monipuolinen, toiminnallinen lihaskuntotunti joka sopii kaikille. Tällä tunnilla voit haastaa itsesi isommilla kuulilla mutta myös aloittaa kahvakuulaharjoittelun valitsemalla kevyemmän kuulan.

PUMP

Tehokas levypainotunti sopii kaikille jotka haluavat kehittää lihaskestävyyttä. Tunnilla harjoitetaan koko kehoa hyvän musiikin tahdissa. Tunnilla käytetään tankoja, levypainoja ja käsipainoja. Tunti sopii naisille ja miehille.

KIERTOHARJOITTELU

Tunti sopii kaikille. Tunnin rakenne: alkulämmittely, kiertoharjoittelu, venyttely. Kiertoharjoitteluosuudessa käytetään hydraulisella vastuksella toimivia laitteita sekä vapaita painoja. Jokaista liikettä tehdään minuutin ajan jonka jälkeen siirrytään seuraavaan liikkeeseen. Tällä tunnilla määräät itse oman harjoitteluvauhtisi.

TEEMAJUMPPA

Teemajumppa sopii hyväkuntoisille jotka haluavat kokeilla erilaisia liikuntamuotoja. Teemoina ovat mm. step, body, jättipallo, keppijumppa, keskivartalotreeni ja tasapaino. Teemat vaihtuvat kahden viikon välein.

SISÄPYÖRÄILY + KESKIVARTALO

Tunti sopii kaikille. Tunnin rakenne: pyöräilyä n.30 min., keskivartalo harjoitus n. 25 min, venyttely 5 min. Pyöräilyosuudessa kehitetään peruskuntoa ja vahvistetaan keskivartalon lihaksia. Ota mukaan kovapohjaiset kengät, juomapullo ja hikipyyhe.

RYHTIÄ RANKAAN+KESKIVARTALO

Tunti alkaa lämmittelyllä jossa tehdään erilaisia kiertoja, kurkotuksia ja rullauksia. Lämmittelyn jälkeen harjoitetaan tasapainoa. Ryhtiä parannetaan vahvistamalla ja venyttämällä lihaksia. Tunnin lopuksi vahvistetaan vielä vatsa- ja selkälihaksia. Tunti päättyy venyttelyyn. Liikkeissä käytetään omaa kehoa, keppejä ja palloja.